Полезно

♦ 3M Scotch-WeldTM 7888 Anti-Slip Coating

Scotch-Clad™ 7888 Anti-Slip Scotch-плакиращо 7888 покритие против плъзгане се прилага под формата на гъста течност и след изсъхване има качеството на нехлъзгава качествена грапава повърхност.

 

Предназначение: за зони, където преминават както превозни средства, така и хора. Например - пешеходни трафик зони без / с наклон в производствени помещения, стълби, стъпала, рампи за инвалиди или детски колички, в превозни средства, палуби, скелета, платформи и т.н.
Отлична устойчивост на масло, бензин, горива и вода, включително морска вода. 7888 Anti-Slip е подходящо за гладки и грапави повърхности, вкл. бетон, стомана, алуминий, много пластмасови повърхности, епоксидни, полиуретанови, гумирани и др.
 Разход: 1 л покрива 0.8 - 1 кв. м. площ.
    
    

Начин на работа: Върху повърхността се лепят ленти през ок. 5 см и се оформя рамка, върху която се разнася бързичко антихлъзгащото покритие с шпатула (с четка не става равномерно). Препоръчва се апликиране само с пластмасова шпатула, тъй като продуктът е запалим, а с метална може да се предизвика искра. След ок. 3 - 4 минути се отлепва лентовата рамка, за да станат правилни линии и да не залепне покритието върху лентите. Остава годно 2 - 4 години в зависимост от трафика.

 

№ за поръчка:
CHEM-3101 Антихлъзгащо покритие 3M 7888 Anti-Slip, сиво, 1л - 62 лв. с ДДС

Вижте примерно видео как се работи с продукта:

 

♦ Безконечни отрезни ленти за метал на ВАНСО

На базата на Sandflex® биметалната технология са изработени всички консумативи на ВАНСО – листове за механична ножовка, листове за ръчна ножовка, боркорони за метал, триончета за прободен трион, ножчета за саблен трион. 

enlightened Прочетете повече за безконечните отрезни ленти ...

 

 

 

♦ Мобилни приложения на Grundfos

         Мобилните приложения на Grundfos за системите iOS и Android са решение за активните ползватели на IT технологиите. Чрез интуитивен интерфейс професионалистите могат да разглеждат информация за продуктите, да изготвят хидравличен баланс, да осъществят дистанционно управление, генериране и разпечатване на доклади за извършената операция.

        GO Installer Compaion е асистент в движение - бърз достъп до информация за продукта, лесно оразмеряване, информация при необходимост от подмяна, калкулатори за лесни изчисления чрез задаване на параметрите на желаната система и инструменти за отстраняване на неизправности и всичко само през телефона.

        Приложението GO Balance намира хидравличен баланс, като процесът е по-бърз и по-лесен от всякога. Приложението води стъпка по стъпка през процеса на балансиране. Балансират се радиатори дистанционно, генерира се доклад на място и може да бъде изпратен на имейл или отпечатан директно от приложението, всички стари резултати за балансиране са лесно достъпни.

        Чрез интуитивното приложение GO Remote помпите се контролират дистанционно и спестява време при събирането на данни и докладване. С приложението в ръка се контролират една или повече помпи от разстояние, осигурява се мониторинг на работната точка, консумацията на енергия, скоростта и температурата. Генерират се и се записват PDF доклади на място. Вече не е нужно да се познава защо помпата не е на необходимото ниво. Приложението ще каже какво не е наред и как да се коригира.

       

 

 

♦ Време за къмпингуване и приключения на открито!

Няколко съвета за приятен летен къмпинг:

enlightened Прочетете повече... 

 

♦ Изборът на инженерите по конструиране, производство и поддръжка по света

     Използването на лепилата LOCTITE като алтернатива на механичното осигуряване и скрепяване осигурява конкурентно предимство. Вижте отблизо как лабораторията за тестване на LOCTITE гарантира успех, разгледайте успешните приложения в някои от най-големите предизвикателства и проследете пътеводителя за правилен избор на решение - новата кампания от Хенкел на висококачествената марка Loctite е разгърната в специален сайт: http://www.loctite-success.bg/bg.html

 

 

♦ Graco T-Max 657 в действие

Graco T-Max 657 е система за нанасяне на готови шпакловки и мазилки. Вижте как се полага Баумит ФиноБело - фина шпакловъчна смес за бетонни повърхности, гипсови мазилки, циментови, варо - циментови основи и гипсокартон, както и за запълване на фугите между гипсокартонени и гипсофазерни плоскости, за вътрешна употреба.

 

♦ Продуктите BAHCO, произведени в Baugé, Франция, с етикет "Origine Garantie France"

            С начало, датиращо от индустриалната революция на Швеция в края на деветнадесети век, днес основавайки SNA Европа, BAHCO е с продуктовата гама от над 7000 инструменти, които се произвеждат във фабрики в Швеция, Испания, Португалия и Обединеното кралство. Страната на произход е упомената на опаковките на всеки продукт.

            При продуктите BAHCO, които са произведени в Baugé, Франция, това е още по-добре видимо, тъй като те имат етикет "Origine Garantie France" (гарантиран френски произход) и са сертифицирани от Bureau Veritas, световната водеща агенция за тестване, инспектиране и сертифициране. За да носи този етикет един продукт, не е достатъчно само той да се сглобява във Франция. Този сертификат изисква най-малко половината от стойността на продукта (суровини и т.н.) да произхожда от Франция.

            Етикет "Origine Garantie France" може да видите на опаковките на лозарските ножици BAHCO Pradines, градинарски ножици, съчкорези, ножици за жив плет, дистанционни ножици и ножове за присаждане, произведени в Baugé, Франция.

        enlightened BAHCO продукти


 

♦ Погрижете се за себе си, а и оставете добро впечатление

           Чистотата на работното място е знак за професионализъм - системата Click & Clean на Bosch Ви осигурява един по-висок стандарт на работа независимо дали при груб строеж, реновиране, саниране или работа в обитаеми вътрешни пространства.
           За да не се вдига опасен за здравето прах, прахоулавящите системи на Bosch за мокро/сухо прахоулавяне с автоматично/полуавтматично почистване на филтъра си взаимодействат оптимално с почти всеки един от техните електроинструменти и консумативи, като L-BOXX. Работи се по-точно и по-бързо, с по-добра видимост към работната повърхност и без досадно почистване след работата. Вредният прах веднага се изсмуква и така се спазват строгите мерки за здравето и охраната на труда. Удължава се животът на инструментите, защото прахът не може да се наслои в мотора или върху консумативите.

enlightened Вижте системата Click & Clean на Bosch в действие: 


 

♦ Нещо полезно: 3M™ Super 77™ многофункционално бързосъхнещо спрей лепило

Лепи широка гама леки материали. Неговото бързо първоначално залепване и ниско ниво на просмукване в третираната повърхност го правят идеално за проекти по целия дом или офис. То образува здрави връзки с всякакви продукти от хартия, картон, плат, кожа или олекотени пеноматериали, дунапрен, стиропор, фолио, боядисани или небоядисани метални повърхности, дърво, фазер и много други.
Температурна устойчивост до 77 °C.

enlightened Идеи за приложение... 

 

♦ Интелигентно решение с огромни възможности за сваляне на данни с лазарна точност, предаване и документиране на резултати от измервания

През 2013 г. BOSCH разшири гамата продукти от сегмент “Измервателна техника” с инструмент от ново поколение - GLM 100 C Professional за професионалисти. Освен че лазерните ролетки измерват в затворени помещения и на открито с максимална точност директно и индиректно разстояния, дължини и височини, изчисляват площи и обеми, нивелират и определят наклони.

Успешната иновация е директно дигитално пренасяне на резултатите от измерването - GLM 100 C Professional предлага интерфейсен порт Bluetooth® за бърз, лесен пренос на данни на смартфони, таблети и персонални компютри. Комбинирането на камера приложение с приложението GLM measure&document позволява впоследствие данните да се използват по най-различен начин. Алтернативно на Bluetooth-интерфейсния порт измерените стойности могат да се пренасят на РС и през Micro-USB порт.

 

 

♦ Отворена за кандидатстване е схема “Технологична модернизация в МСП”

От 22.10.2013 г. стартира приемът на проекти по схема BG161PO003-2.1.14

„Технологична модернизация в малки и средни предприятия” по ОП Конкурентоспособност.

Крайният срок за кандидатстване е 23.12.2013 г.

В периода 11 – 18 ноември 2013 г. главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност”  ще представи условията за кандидатстване по процедура BG161PO003-2.1.14. Допустимите кандидати и дейности, подготовката на проектните предложения, начина на кандидатстване и изпълнение на проектите са темите, които ще бъдат обсъждани на информационните дни в София (11.11.2013 г.), Пловдив (12.11.2013 г.), Бургас (13.11.2013 г.), Варна (14.11.2013 г.) и Враца (18.11.2013 г.).

Източник: Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ 2007 – 2013

enlightened Прочетете повече... 

 

♦ „Защо е по-добре работодателят да закупи по-скъп диспенсер за санитарни лепенки“

  • Той е компактен и удобен.
  • Може да се монтира на стената.
  • Лепенките са покрити с прозрачен капак за предпазване от замърсяване.
  • Лепенките имат много по-дълъг живот.
  • Изработени са от висококачествени материали.
  • Лепенките са ВИНАГИ стерилни.
  • Няма как да се вземат лепенки за „у дома“, защото веднъж издърпана, лепенката е без покритие и трябва веднага да се употреби. Избягват се кражбите и се употребяват САМО  по предназначение и на работното място.
  • Прикрепени са така, че да не могат да се губят (не изпадат от кутията).
  • Има специален ключ за подмяна на диспенсера с лепенки.

 

♦ С екологично чистите продукти на фирма BOGH CONSULT DENMARK A/S – Дания лесно и бързо може да възстановите дефекти върху дървесината. ПАЗЕТЕ ОКОЛНАТА СРЕДА – НИЕ ГО ПРАВИМ!

  

Водоразтворимият кит на прах Wood Mastic Powder Filler перфектно запълва и възстановява дефектни повърхности на дървени изделия, а полиамидният термостопяем кит на пръчки Thermelt Knot Filler с Ф12 mm е подходящ за бърз и лесен ремонт на мебели.
enlightened Прочетете повече... 

 

♦ Шлайфане и полиране на стари и захабени мрамор и мозайка

Шлайфането на каменни настилки, извършвано с помощта на немските машини SCHWAMBORN, на които КАММАРТОН БЪЛГАРИЯ е официален вносител, е процес на обработка, целяща да възстанови в максимална степен първоначалното състояние на настилката или при полагане на нови подове.
enlightened Прочетете повече... 

 

♦ Ръчно електродъгово заваряване на чугун

Запознайте се със спецификите на чугуна и с факторите, влияещи върху заваряемостта им, както и как да се контролират тези фактори. Материалът, който предлагаме включва процедури на заваряване и някои приложения.
enlightened Прочетете повече... 

 

♦ Избор на дихателна защита в съответствие работната среда

Избор на дихателна защита

Работната среда и типът замърсяване са водещи фактори при определяне вида на нужната дихателна защита.
enlightened Прочетете повече... 

 

Професионална грижа за ножа

Постигането на оптимално състояние на ножа гарантира работа с максималните функционални възможности на инструмента.
enlightened Прочетете повече... 

 

♦ Как да възстановим износена помпа с продуктите на HENKEL

HENKEL има решение при спешен ремонт и възстановяване на помпи.
enlightened
 Прочетете повече... 

 

♦ Ръководство за циркулационни помпи в жилищни сгради

 Прочетете, преди да започнете да избирате Вашата циркулационна помпа.


enlightened
 Прочетете повече... 

Направете запитване