Проекти

Реализирани проекти

® Многофункционална комунална машина Kärcher MIC 34 C за целогодишна работа

     В началото на 2017 година Каммартон България ЕООД достави за свой клиент първата за България многофункционална комунална машина на Kärcher - MIC 34 C. Оборудвана е с три предни четки и смукателен механизъм за почистване на големи външни, вътрешни площи, тротоари, алеи и улици. За зимния период е снабдена с гребло за сняг и дисков роторен опесъчител.

     Двигателят е дизелов. Предава усилието на хидравлична система от няколко кръга, чрез която се задвижват колелата, управлението на машината и всички прикачни устройства. Чрез шарнирна връзка между предната и задната част се постига голяма маневреност и малък радиус на завиване. Задвижването е на четирите колела едновременно - за по-добро сцепление. За удобството на оператора е инсталиран комфорт пакет с климатична система .Контейнерът е с обем 500 литра и се изхвърля хидравлично. Машината е снабдена с допълнителен 4 метров шланг за изсмукване на големи отпадъци от по-недостъпни места.

Обучение за работа и експлоатация беше извършено от представители на Каммартон България и Kärcher .

Характеристики.

    

 

 

® Азотните генератори като собствен източник на N2

     Наши специалисти в областта на компресорната техника доставиха 2 азотни генератора CompAir за 2 отделни производства на един и същ клиент – световен производител на автомобилна електроника.
Доставката на първия азотен генератор имаше за цел да се преустанови трудоемкото и сложно използване на батерии от бутилки азот под високо налягане и да се осигури доставка на азот от собствен източник близо до мястото на приложение.

     Съвсем скоро след успешното пускане в експлоатация на първия азотен генератор, клиентът заяви и втори такъв, но с по-малък капацитет, за да разполага отново с независим източник на азот за нуждите на лабораторията в друго свое производство.

     Германският производител CompAir, официално представляван от Каммартон България, предлага пълната гама оборудване, необходимо за изграждане на ефективна инсталация за добиване на азот по метода PSA.
Азотът, който съставлява 78% от атмосферния въздух, е предпочитан и широко използван газ за създаване на защитна неокисляваща среда в различни индустрии:

  • Хранително-вкусова
  • Фармацевтична
  • Химическа
  • Производство на електроника
  • Производство на електроенергия в атомни централи
  • Рязане на метали с лазерни установки
  • Лабораторни нужди

     Съществуват различни методи за добиване, съхранение и транспортиране на азот като най-популярният е производство в криогенни инсталации и последваща доставка до крайните потребители, в сгъстено състояние в стоманени бутилки за високо налягане – 200 – 250 bar. При този метод се изисква организация и условия за съхранение и манипулиране на бутилките високо налягане или на батерии съставени от тях, наличието на редуцираща, предпазна и преносна арматура, специално обучен персонал и т.н.
     В последните няколко години все повече потребители решават да преминат на снабдяване с азот от собствен източник. Идеалното решение в такава ситуация се оказва PSA (Pressure Swing Adsorption) технологията, при която азотът се извлича от сгъстен атмосферен въздух, чрез сепариране на молекулите на азота, кислорода и останалите газове, съставляващи околния въздух. Сепарирането се извършва с помощта на CMS (Carbon Molecular Sieve) или така наречената молекулярна решетка, а устройството, работещо на този принцип, се нарича азотен генератор.
В общия случай, пълната инсталация представлява: компресор за сгъстен въздух – ресивър – изсушител – филтрация – азотен генератор – буферен ресивър – филтрация – краен ресивър:

 

 

® TAWI “VacuMove” от „Каммартон България”

      „Каммартон България” достави и монтира на територията на компания "Виденов Груп“ ООД гр. Ямбол втора вакуумна повдигаща система на шведската фирма „TAWI” АВ. Системата е модел „VacuMove” и е за повдигане и преместване на плоскости от ламинирано и сурово ПДЧ.

 

® TAWI “VIPERHOIST 120” за Agropolychim от „Каммартон България” 

     В началото на лятото на 2016 г. „Каммартон България” достави и монтира на територията на компания "Агрополихим“  АД гр. Девня „Автоматична линия за дозиране и пълнене на течни торове в туби 3, 5 и 10 л“. Проектът е съвместно изпълнение на "Каммартон България“ ЕООД и „Бета Фест“ ООД. Линията завършва със система за пренасяне на пълните туби от конвейер до палета и машина за опаковане на палети със стреч фолио. Системата модел “VIPERHOIST 120” е разработка на шведската фирма „TAWI” АВ и служи за пренасяне на  4 или 5 туби едновременно.

 

 

® Grindex Major N, 4” – осезаемо намалява оперативните разходи

    Каммартон България продаде 3 броя дренажни помпи Grindex Major N, 4” в град Скопие на новия за компанията клиент - ZSF KOM. Фирмата е работила с турски и гръцки представители, но след щателно проучване решава да се обърне към Каммартон.
    Дренажната помпа Grindex Major N, 4” е сред най-популярните модели в раздела дренажни и притежава всички важни функции и предимства, като останалите модели помпи, с разликата че осигурява най-ниската цена за кубичен метър изпомпана вода и така значително намалява оперативните разходи. Този клас помпи използват мощност от 0.85 дo 90 kW. Предназначени за професионална употреба в труднодостъпни места като мини, строителни обекти, тунели и други. Дренажните помпи Grindex за обезводняване могат да се справят с вода, която съдържа абразивни частици и да работят на сухо благодарение на уникалния си клапан, който дава възможност за охлаждане на въздуха на двигателя. Дори не е необходимо да бъде под непрекъснато наблюдение. Революционният хидравличен дизайн осигурява висока устойчивост на износване.
    Целият процес на покупко-продажба се осъществява в рамките на два дни. Отправена е покана за бъдеща съвместна работа от страна на клиента.

 

® Върхова технология от CompAir – безмаслен компресор с впръскване на вода

     Доставката и успешното въвеждане в експлоатация на първия безмаслен компресор Comp Air с впръскване на вода в България, вече е факт. Отдел “Строителна и индустриална техника” достави и пусна в експлоатация цялостна система за независимо захранване на производствена линия със 100% безмаслен въздух, в сърцето на която е 15 кВ компресор Comp Air модел DH15-08.

enlightened Прочетете повече...

 

® Мобилен компресор CompAir C 50 – перфектно решение за бластиране и боядисване

     Доставка, реализирана съвместно от екипите на отделите “Строителна и индустриална техника” и “Бояджийска и бластираща техника”, на мобилен компресор CompAir C50, специално оборудван с опции за отстраняване на влагата в сгъстения въздух и комплект, бластиращ апарат с работни шлангове, дюзи, система за дишане и костюм за защита на оператора за строително монтажна фирма от град Сливен бе осъществена успешно. 

enlightened Прочетете повече...

 

® Каммартон България ЕООД достави на Трансремонтстрой новата релсопробивна машина на Rotabroach Великобритания - Rhino 4

Здрава и надеждна, машината Rhino 4 на Rotabroach е оборудвана с автономен четиритактов двигател Honda GXV57, който покрива най-строгите изисквания за шум и вредни емисии на Европейския съюз и CARB и е с международна сервизна поддръжка. Специално разработената конструкция осигурява изключително лесна и точна работа, благодарение на интегрирания автоматичен контрол на газта и ниското общо тегло на машината от 18.5 кг, една от най-леките релсопробивни машини в света. Ниските нива на вибрации от 3.8 m/s2, измерени в съответствие с ISO5349, и шум – 81 dB(A) позволяват на оператора по-продължителна работа с машината. Максималният капацитет на пробивния отвор е 36 mm в диаметър, а размерът на шпиндела - 19.05 (3/4"). Уникалният механизъм за пробиване на отвори намалява разхода на гориво, както и времето за пробиването до 20-30 секунди, като изисква същевременно по-малко мощност на двигателя. По този начин машините са по-икономични,а теглото е значително по-малко.

Машините Rhino 4 се произвеждат в Шефилд, Великобритания и са сертифицирани от най – големите железопътни структури в Европа – Network Rail, Великобритания; SNCF, Франция; LUL, Великобритания.

Rotabroach UK е производител на електромагнитни пробивни машини с иновативен дизайн, боркорони и аксесоари за тях с уникална геометрия. Акредитиран е за съвместимост със системата на международни стандарти за качество ISO9001, който гарантира надеждността на компонентите и машинните части - Rotabroach има разширена програма за качество, използваща най-съвременните технологии и оборудване за тестване, за да се осигури най-висок стандарт преди изпращането. Високото качество на продуктите с гарантираната ефективност и прецизност на пробиване, надеждност, дълготрайност и ниско тегло през последните 40 години е направило Rotabroach световен лидер.

 

® Новости в сферата на хоризонталните пътни маркировки

Както винаги, фирма Каммартон България се е стремяла да задоволява нуждите, било то и с по-специални или нестандартни изисквания, на всеки от своите големи клиенти. Беше осъществена доставката на нов тип от своя клас оборудване - машини за полагане на хоризонтална пътна маркировка за фирма Трафик Пътна Сигнализация - ООД.

Машините от новото поколение Graco 250 SPS dual color- plural component се различават по тяхното предназначение, а именно, да се нанасят двукомпонентни материали. Целта е да се ползва двукомпонентни материал за по-бързо втвърдяване при тяхното нанасяне и по-висока износоустойчивост върху асфалтовата настилка.

Модел Graco 250 SPS plural component е уникален по две основни характеристики:

  • самостоятелна машина - стояща и задвижвана машина без нужда от допълнително задвижване чрез моторно ремарке, както при моделите от клас Line Lazer, 5900, 7900 или сериите 130 и 200 HS;
  • машината ползва две бутални помпи за подаване на двата компонента едновременно – боя и втвърдител, като може да бъде ползвана и за нанасяне на два различни цвята маркировъчни линии.

    

 

® Уникални технологии за дозиране на смоли за производство на електронни компоненти

"Каммартон България" ЕООД достави по специфични изисквания уникална машина за българския пазар за дозиране и автоматично смесване на двукомпонентни смоли. Фирмата краен клиент, един от световните лидери в производството на системи от падащи бордове и системи за повдигане към бусове и камиони, бе поставила изискване за доставка на машина Graco, която автоматично, след предварително зададени параметри, да смесва двукомпонентни смоли за заливане на електронни платки, както в определено смесващо съотношение, така и с контролирано количество за всяка една доза.

Уникалните системи за автоматично смесване и дозиране на смоли за инжектиране или дозиране на американската фирма Graco – Pr70v, могат да бъдат използвани в повечето производства за електроника за заливане с двукомпонентни материали на полиуретанова, епоксидна или друга база. Този тип системи позволяват свеждането на фактора оператор до минимално влияние върху качеството чрез електронно контролиране на съотношение на смесване на компонентите и количеството на дозиране за всеки един компонент.

 

 

® TAWI GRIP на шведската фирма TAWI от Каммартон България

"Каммартон България" достави и монтира система TAWI GRIP за повдигане и преместване на метални листове с тегло до 500 кг. с цел облекчаване на производствения процес на фирма АБ-ТЕРМ при производство на професионално кухненско оборудване и оборудване от неръждаема стомана.

 

® TAWI Вакуумна повдигаща система VacuMove за "Соколов ООД" - гр. Велико Търново

„Каммартон България” достави и монтира вакуумна система „VacuMove” на шведската фирма „TAWI” за повдигане на бетонови бордюри и изделия на "Соколов ООД" - гр. Велико Търново.

 

®  TAWI GRIP за "Перфект - К", гр. Шумен

       Екипът на "Складова и опаковъчна техника"  реализира проектна инсталация TAWI GRIP на шведската фирма TAWI за  "Перфект - К",  гр. Шумен.
TAWI GRIP е една сигурна и надеждна повдигаща система за материали с плътна, непропускаща въздух или ниско пропускаща въздух повърхност. Пневматичните вакуумни захвати за листове и панели са важни помощни средства за повдигане в дървообработващата промишленост, както и в много други видове производствени процеси. Ламарина, стъкло и ламинирани плоскости могат да бъдат лесно вдигани и успешно завъртани на 90 градуса.

 

 

® Успешен проект за доставка и монтаж на компресорно оборудване CompAir

Септември 2014 г. екипът на отдел „Строителна и индустриална техника“ успешно реализира проект за доставка и монтаж на компресорно оборудване CompАir за завода на BHTC в град Божурище. В проекта първоначално BHTC заложи два маслени винтови компресора 75kW с инверторно управление от серия L. След правилно поставен и защитен разчет на мощности и консумация от страна на „Каммартон България” ЕООД, инвеститорът BHTC одобри предоставеното инженерно решение за инсталирана компресорна мощност от CompАir.

В одобреното решение са заложени два винтови компресора CompАir - модел L45 с постоянни обороти и модел L75RS с променливи обороти (инверторно управление). Компресорите са подвързани към системата за сградна автоматизация (BMS/BAS) с цел следене на параметри, кодове за грешки и анализ на разходите. В разчета на въздушната магистрала и топлоотвеждането се включи и „Каммартон България” ЕООД.

В проекта е заложено и максимално оползотворяване на генерираната топлина от компресорите чрез топлинна рекуперация флуид / флуид с пластинчат топлообменник и въздух / въздух с автоматичен контрол на изходящия въздушен поток от охлаждането на компресорите. Съобразно политиката на инвеститора за опазване на околната среда към изградената система за сгъстен въздух е инсталирана автоматична система за сепариране на маслото от водата. Благодарение на иновативният MMI интерфейс на контролера Delcos XL и хардуерната поддръжка на MODBUS и PROFIBUS протоколите, винтовите компресори от серия L на CompАir предоставят така описаната по-горе възможност за контрол и анализ на работата.

 

 

® TAWI Вакуумна повдигаща система VacuMove от "Каммартон" за "ПАЙПЛАЙФ", гр. БОТЕВГРАД

„Каммартон България” достави и монтира вакуумна повдигаща система „VacuMove” на шведската фирма „TAWI” на територията на компания "ПАЙПЛАЙФ" гр. Ботевград.

 

® Нови доставки на мобилни компресори CompAir

В края на отминаващата 2014 година, екипът на отдел “Строителна и индустриална техника” достави два броя нови компресори модел C20 от гамата на CompAir за мобилни компресори с дизелови двигатели.

Първият от тях беше предаден в края на месец ноември на водеща строителна фирма от град Русе. Компресорът ще бъде използван основно за работа с къртица при безизкопно полагане на тръби. Една седмица по-късно и вторият компресор беше доставен и въведен в експлоатация при клиент от град Бургас - специализирана фирма за монтаж на машини и съоръжения, ремонти и реконструкции в нефтохимическата индустрия и енергетиката. Компресорът ще захранва ръчни пневматични инструменти и бояджийско оборудване, ще се използва и за почистване чрез обдухване.

При тези клиенти изборът на компресори CompAir се дължи не толкова на изключително изгодната цена, отколкото на доверието в марката и доставчика, двегодишната гаранция и не на последно място на краткия срок на доставка от само три седмици след заявката. Първите впечатления след въвеждане в експлоатация са удобство при транспорт и лесно използване, нисък разход на гориво, допълнителна сигурност чрез двустранно заключващия се капак на компресора.

Допълнителна информация за моделната гама с капацитет от 2.0 до 3.5 m³/min можете да получите, като изтеглите приложената БРОШУРА  в pdf формат.    

С това новините за мобилни компресори CompAir не се изчерпват ... в скоро време ще бъде доставен компресор с производителност 10.5 m³/min при 14 bar, произведен и оборудван според специфични изисквания на клиента.

 

 

 

® Enerpac EVO-Серия - система за синхронизирано повдигане за ВСУ „Любен Каравелов“, гр. София

       “Каммартон България” достави оборудване от Enerpac за Висшето Строително Училище „Любен Каравелов“ в град София по спечелен търг от фондовете на Европейския съюз. Това е едно уникално за страната оборудване, каквото не е внасяно до сега в България и в съседните ни страни.

Enerpac  EVO-Серия - система за синхронизирано повдигане на 4, 6, 8 или 12 точки (хидравлични цилиндъра) е компютърно управлявана помпа с резервоар до 250 литра масло. Когато цилиндрите (двойни или еднодействащи) повдигат товара, неговото ниво винаги остава хоризонтално или най-много с ±1мм денивелация за цялата дължина, без значение колко е тя. Тази точност е много необходима при повдигането на много тежки товари, защото се намаляват стойностите на страничните усилия. Тензометрични датчици за линейно преместване, закачени към основата и буталото на хидравличните цилиндри, подават сигнали към компютъра и той управлява различните хидравлични цилиндри да вдигат или да спускат във всеки един момент.

Например, ако цилиндрите са 8 броя по 500 тона, с помощта на тази компютърно управлявана система може да се повдигне нивелирано и с голяма точност мостова греда до 4 000 тона и дълга 60 м, каквито са гредите по големите виадукти. Може да се определи също теглото на обекта за повдигане, както и центърът на тежестта му.

Приложенията на тази система са много - в строителството, при израждането на пътната инфраструктура, при ремонта и монтажа на големи и тежки съоръжения в промишлеността.

 

 

® Компресорна станция на CompAir за VIOMODA ЕООД

       За нас беше удоволствие да бъдем част от процеса на изграждането на основната структура за производство на VIOMODA ЕООД и да окажем съдействие.

 

® Хидравлични набиващи машини GAYK HRE 4000 за “Хидроенергийна компания” Благоевград

     В средата на месец юли “Каммартон България ЕООД” достави на фирма “Хидроенергийна компания” – гр. Благоевград две хидравлични верижни машини модел HRE 4000 с трицилиндров двигател HATZ и хидравличен чук Atlas Copco PB 420 за набиване на мантинели и пилони на немската фирма GAYK Baumaschinen GmbH.

     Набиващите хидравлични машини допълват гамата от строителна и индустриална техника на фирма “Каммартон България” като стремежът е да се задоволят още повече нарастващите нужди на своите клиенти.

     Машините намират приложение, както при монтажа на соларни паркове, така и в пътното строителство. Характеризират се с изчистен дизайн, висока надеждност и ниски експлоатационни разходи. Дължината на мачтата може да варира, като максималната дължина за набиване е 6 м. Оборудвани са с икономични двигатели Hatz и мощни чукове Atlas Copco.  

 

 

® Демонстрационна обиколка на "Каммартон" с новите машини на Schwamborn

       В периода от 01 до 10 април 2014 г. се проведе демонстрационна обиколка с новите машини на Schwamborn, на които „Каммартон България“ ЕООД е официален дистрибутор. Демонстрациите бяха проведени в градовете: София, Пловдив, Стара Загора, Разград и Търговище. Особен интерес проявиха предварително поканените фирми: Г-Комерс, Шенкер, Кепитал форт, Имак, Мишелстрой, Изофлор, Евробетон, Ником, Платеник, Капител, ЕТ Валентина Димитрова, Изотрон инженеринг, Валли 10, Ролвис и Мастърбилд.
     Представени бяха: шлифовачна машина DSM 650S и фреза за бетон BEF 320 EX.

enlightened Прочетете повече...

шлифовачна машина DSM 650S
шлифовачна машина DSM 650S

 

фреза за бетон BEF 320 EX

 

® Решение от "Каммартон" за студио “Ню Бояна Филм” България

      На 26 април 2014 в Roppongi Hills Arena, Токио се състоя премиерата на японския филм “Thermae Romae II” (Римски терми II) - комедия - фантастика, базирана на хитовата манга на Mari Yamazaki. Голяма част от филма е заснета в студио “Ню Бояна Филм” България, а за целите на сценографията “Каммартон България” достави две помпи за изграждане на водопад: тип NBG 300-250-350/362 AS-F-A-BAQE (продуктов номер: 98064832) с честотен конвертор CUE 96754702 и тип NBG 125-100 (продуктов номер: 97839356).

http://www.kammarton.com/image/data/pdf/pompa_nbg.pdf

 

 

® TAWI Вакуумна повдигаща система VacuMove от "Каммартон" за "ТЕСИ" гр. Шумен

      „Каммартон България” достави и монтира вакуумна повдигаща система „VacuMove” на шведската фирма „TAWI” на територията на компания "ТЕСИ" гр. Шумен.
      По този проект „Каммартон България” осигури и палетизатор - машина за опаковане на палети със стреч фолио - намалят се разходите, времето и физическият труд по опаковането на палетите с готова продукция и се повишава качеството на опаковането.
      „VacuMove” е водещ световен, оригинален шведски продукт, патентован и използван във всички клонове на индустрията за повдигане и преместване чрез вакуум, с който могат да се обработват всякакъв тип товари. Използва се една и съща ръкохватка, за да се вдигне, държи, спусне и освободи товара, изключително плавно и бързо, с помощта на вакуум със скорост от почти 1м/сек.
     „VacuMove” значително оптимизира производствения процес чрез увеличаване скоростта на операциите, намалява физическото натоварване на персонала и оптимизира броя на хората в съответното звено.
     Внедряването на „VacuMove” помага на работодателя да отговори на изискванията на българското законодателство и „Наредба № 16 за физиологични норми и правила за ръчна работа с тежести“, издадена от министъра на здравеопазването и министъра на труда и социалната политика, обн., ДВ, бр. 54 от 15.06.1999 г., в сила от 15.09.1999 г. Използването на „VacuMove” осигурява здравословни и безопасни условия за извършване на ръчна работа с тежести. Инвестицията в „VacuMove” е и гаранция за намаляване на разходите от загуба на продукция; продукти с лошо качество; плащания за болест; претенции за травма от нещастен случай и високи застрахователни вноски; висок процент новопостъпил и напуснал персонал и преквалификация.

 

® "Кammarton" достави VacuCobra на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД

Вакуумни повдигащи системи „VacuCobra" на шведската фирма „TAWI" бяха доставени и монтирани от „Каммартон България" в началото на 2014 г. на територията на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД гр. Варна и гр. Бургас за повдигане и преместване на багажи (куфари и чанти) на линии „Заминаващи".

„VacuCobra" е патентована система, която чрез вакуум плавно, лесно и бързо повдига и премества всякакъв вид товари и осигурява здравословни и безопасни условия на ръчна работа с тежести, съобразени с директивите на българското законодателство.

Прочетете статията в "Twin Star Live", бр. 61, година 6, февруари 2014:

http://www.kammarton.com/image/data/twin_star_live_6_2014.pdf

 

 

® Доставка на реверсивна виброплоча модел RPC 45/60 за „ОПАЛ - 94“ АД, гр. Враца

          В края на месец януари 2014 година беше доставена реверсивна виброплоча RPC 45/60 на дългогодишния ни партньор “ОПАЛ - 94” АД. Приложенията и са: за уплътняване на пясък, чакъл, пръст, насипи и други инертни материали. Доставката се осъществи безпроблемно, в двуседмичен срок от страна на английския ни партньор
BELLE Group.

       
 

enlightened Прочетете повече...

 

® Ултразвукови вани за почистване Elmasonic S 30 за фирма “СЕНТИЛИОН” ООД, гр. София

“Каммартон България ЕООД” достави на “СЕНТИЛИОН” ООД, гр. София три броя ултразвукови вани за почистване Elmasonic S30 на немската фирма Elma Hans Schmidbauer GmbH & Co. KG.

  
 

enlightened Прочетете повече...

 

® Доставка на хидравлична набиваща машина GAYK HRE1000 за “Хидроенергийна компания” Благоевград

В средата на месец септември беше доставена поредната хидравлична машина за набиване на мантинели и пилони за соларни паркове на немската фирма GAYK Baumaschinen GmbH. Неин собственик стана фирма “Хидроенергийна компания” – гр. Благоевград, дългогодишен клиент на “Каммартон България ЕООД”. Машината е модел HRE1000 с двигател HATZ и хидравличен чук Atlas Copco PB310.

 

Направете запитване