Портална машина Eckert JANTAR

JANTAR системи за плазмено и газокислородно рязане на метали като неръждаеми, структурни нисковъглеродни и нисколегирани стомани, мед, алуминий.
Общи характеристики

Основни функции

  • Обработка на материали с дебелина 0,5 mm до 100 mm.
  • Обширна база от предварително определени параметри на рязане.
  • Неограничена възможност за увеличаване на работната дължина.
  • Индивидуални решения.
  • Атрактивна цена.

Порталната машина Jantar може да бъде оборудвана с плазмена и газокислородна горелка. Освен това нейната функционалност може да се подобри, като се използва широката гама допълнителни съоръжения - плазмена маркировка, пробиване, както и поставяне на ротатор за обработка на тръби и профили.

Предимства

Плазмената глава HD 3000 използва пълния потенциал на съвременните плазмени горелки. Уникална комбинация благодарение на зъбно колело и високоскоростно серво задвижване на държача по ос Z (движение надолу - нагоре ), което Ви позволява да контролирате височината на горелката динамично и прецизно върху режещия материал. Това решение гарантира най-високо качество и параметри на изрязания ръб и пиърсинг. Плазмената глава HD 3000 е оборудвана със сензори: антиколизия, електрически / механичен сензор (механично докосване) и сензор за определяне височината на горелката. Това позволява използването на технологии като: Contour Cut®, Contour Cut Speed®, Diameter Pro® and True Hole®.

 

 

Газо-кислородната горелка е решението за рязане на структурни нисковъглеродни и нисколегирани стомани. Тя е в състояние да обработва широка гама дебелини на материала. Горелката е снабдена със сензор за височина, автоматично запалване и възможност за ръчна настройка на ъгъла.

 

 

Модулните секционни режещи маси осигуряват ефикасно отстраняване на праха по време на процеса на рязане. Режещата маса е реализирана със самоносеща конструкция като основа за рамката с подменяеми решетки. Такава конструкция предлага възможно най-добри безопасност и изпълнение на масата. Снабдена е с интелигентна система за изхвърляне на прах от областта на рязане. Всеки сегмент се състои от носеща конструкция, диагонална решетка, резервоар за скрап и пневматично управлявани канали.

 

 

Панелът за управление ECS872 е висококачествено промишлено устройство, оборудвано със сензорен екран. Ефективните компоненти и конструкцията, устойчиви на екстремни условия на производство, гарантират безпроблемна работа. Ненадминатата функционалност на собствения софтуер и интуитивният интерфейс позволяват пълноценно използване на капацитета на машината.

 

 

Конструкцията на корпуса се основава на заварени стоманени греди, които благодарение на освобождаване на напрежението се характеризират с висока твърдост като същевременно поддържат относително ниска маса. Приложените конструктивни решения осигуряват стабилност на геометрията на машината, дори и при големи натоварвания. Това гарантира висока безопасност на процесите и за компании, работещи на трисменен режим.

 

Технически данни
ПараметърСтойност
МоделJantar 
ЗадвижванеServo AC 
Ширина на рязане1500 - 3000  mm
Основна работна дължинаAny length from 1500  mm
Скорост на позициониране25000  mm/min
Дебелина на рязанедо 100  mm
Качество на рязанеDIN-EN ISO 9013 
Точност на позициониранеDIN-EN 28206 
Височина на режещата маса740 - 760   mm
Технически спецификации
Технически спецификации