Портална машина Eckert SAPPHIRE

Портална машина за газо - кислородно и плазмено 2D / 3D рязане на листи, плочи, тръби и профили. Характеризира се със здрава конструкция и висока производителност.
Общи характеристики

Sapphire се справя отлично и при най-тежките производствени условия. Подходяща е за трисменен режим на работа и гарантира висококачествена обработка. Със стабилна конструкция е и с множество изключителни технологични решения, които гарантират безпроблемна употреба.

Sapphire е оптимално решение за тежката индустрия, популярна е сред производствените предприятия, корабостроителниците и сред тези, които оценяват ефективността и надеждността. Като се има предвид широк спектър от приложения (плазмено и кислородно рязане, плазмено маркиране и други), машината е гъвкав инструмент, създаден, за да отговори дори на най-взискателните очаквания на клиентите. Sapphire се използва в повече от 400 промишлени предприятия, където доказва своите отлични постижения всеки ден.

Основни функции

  • Високо-динамична и прецизна машина за автоматизирано 2D / 3D рязане на листове, тръби и греди.
  • Възможност за обработка на материал с дебелина до 200 mm.
  • Неограничена възможност за увеличаване на дължината на работната площ.

Производител: ECKERT, Полша

Предимства

Vortex 3D FL плазмена глава е напълно автоматизираната и дава възможност за много точно скосово рязане. Ъгълът на въртене +/- 540 ° и ъгълът на наклон на главата +/- 47 ° правят машина Sapphire универсален инструмент, който може да работи в три измерения, заедно с предварителната подготовка за заваряване - Y, V и K рязане. 3D плазмената глава Vortex е оборудвана със сензори: антиколизия, електрически / механичен сензор за определяне височината ма горелката. Това позволява използването на технологии като: Contour Cut®, Contour Cut Speed®, Diameter Pro® и True Hole®.

 

 

Газо-кислородната горелка е решението за рязане на структурни нисковъглеродни и нисколегирани стомани. Тя е в състояние да обработва широка гама дебелини на материала. Горелката е снабдена със сензор за височина, автоматично запалване и възможност за ръчна настройка на ъгъла.

 

 

Модулните секционни режещи маси осигуряват ефикасно отстраняване на праха по време на процеса на рязане. Режещата маса е реализирана със самоносеща конструкция като основа за рамката с подменяеми решетки. Такава конструкция предлага възможно най-добри безопасност и изпълнение на масата. Снабдена е с интелигентна система за изхвърляне на прах от областта на рязане. Всеки сегмент се състои от носеща конструкция, диагонална решетка, резервоар за скрап и пневматично управлявани канали.

 

 

Панелът за управление ECS872 е висококачествено промишлено устройство, оборудвано със сензорен екран. Ефективните компоненти и конструкцията, устойчиви на екстремни условия на производство, гарантират безпроблемна работа. Ненадминатата функционалност на собствения софтуер и интуитивният интерфейс позволяват пълноценно използване на капацитета на машината.

 

 

Конструкцията на корпуса се основава на заварени стоманени греди, които благодарение на освобождаване на напрежението се характеризират с висока твърдост като същевременно поддържат относително ниска маса. Приложените конструктивни решения осигуряват стабилност на геометрията на машината, дори и при големи натоварвания. Това гарантира висока безопасност на процесите и за компании, работещи на трисменен режим.

 

Технически данни
ПараметърСтойност
МоделSapphire 
ЗадвижванеServo AC 
Ширина на рязане1500 - 7000  mm
Основна работна дължинаAny length from 1500  mm
Скорост на позициониране25000  mm/min
Дебелина на рязанеto 200  mm
Качество на рязанеDIN-EN ISO 9013 
Точност на позициониранеDIN-EN 28206 
Височина на режещата маса740 - 760  mm
Технически спецификации
Технически спецификации