Започва строителството на нова собствена сграда в София!

На 24. 11. 2023 г. направихме още една малка стъпка по пътя към осъществяването на проекта за изграждане на новата ни складова база, шоурум, сервиз и централен офис в град София. С официална церемония „ПЪРВА КОПКА“ по проект
Изграждане на складова база и офис площи на Каммартон България ЕООД в УПИ с идентификатор 68134.4355.233, кв.6, м. "СПЗ Модерно предградие - Обеля", Столичен район "Люлин", дадохме старт на това вълнуващо начинание.

Поканени бяха г-н Богданов – Министър на икономиката и индустрията, г-жа Katarina Rangnitt - посланик на Кралство Швеция, г-жа Зоя Паунова – консул на Кралство Швеция в България, г-н Тодоров – кмет на Район Люлин и официални представители на Район Люлин, ръководството на Swecham – Шведско-българска търговска камара, Инвест София, фирмите, свързани със строителството, проектирането и финансирането на проекта, партньори и клиенти на инвеститора, медии, които отразяват индустрията и строителството, съседи, служители и приятели.

Параметрите на бъдещия обект са: парцел с обща площ 17087 m2, застроена площ 7010 m2; РЗП 12730m2, от които 4313 m2 са с функционално предназначение офиси, шоурум, сервиз, а 8057 m2 са предназначени за складове. Конструкцията на сградата е със стоманобетонни греди и колони. В имота са предвидени площадка за товаро-разтоварни дейности, оразмерена за товарни автомобили, с много зеленина, паркинг със зарядни станции за електрически автомобили, резервоар, който служи за противопожарни и други нужди и трафопост.
Инвеститор сме ние - Каммартон България ЕООД. Финансирането е осигурено от обединение, включващо от Обединена българска банка АД, ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ и „Фонд за устойчиво градско развитие“ ЕАД.
Проектант на сградата е Маркан проект ООД. За строител е избрана Аргогруп екзакт ООД – дружество с много добра репутация и опит в строителството на индустриални и жилищни сгради.
С изграждането си проектът ще допринесе за подобряване на градската периферия, тъй като е нова и модерна сграда, разположена в западната индустриална зона, ще стане място за комфортна, приветлива и модерна работна среда за над 140 души, като ще разкрие повече от 20 нови работни места.