Каммартон България е с нов партньор - Atlas Copco Weda Pumps

Atlas Copco Weda Pumps е сред световните лидери в производството на електрически потопяеми помпи. Помпите Atlas Copco Weda имат широк спектър на приложение за обезводняване в множество индустрии. Проектирани без компромис и благодарение на уникалните технически характеристики, високото качество, надеждността, издръжливостта и сигурността, различните модели са подходящи за всякаква ситуация: дренаж, утайки и шлам.

Помпите се предлагат в 3 серии:

  • серия Дренажни помпи WEDA D - за общо отводняване; подземни води; сурова вода и строителни обекти, за чиста или мръсна вода, дори с малки твърди частици.
  • серия Шламови помпи WEDA S - за вода, съдържаща гъста, мека, мокра кал или други подобни смеси от течности и твърди вещества, особено като продукт от промишлен или рафиниращ процес; за утайки; за почистване на резервоари, изкопи, езера и т.н.
  • серия Помпи за суспензия WEDA L - за абразивни среди с високо съдържание на най-предизвикателните твърди частици - смеси от полутечни суспензии, обикновено от фини частици оборски тор, цимент, въглища или подобни и вода; за кариери; за драгиране и подпочвени води.

Спецификациите на помпите осигуряват производителност, надеждност и лекота на използване и поддръжка, които са от съществено значение за потребителите в множество сектори на строителството, промишлеността, аварийните ситуации и поддръжката. Всички модели разполагат с вградена система за стартер и защита на двигателя, заедно с опционален автоматичен контрол на нивото. Регулируемите устойчиви на износване гумени дифузори, подобрената алуминиева сплав с по-висока устойчивост на корозия и закалените високохромирани работни колела осигуряват издръжливост в тежки среди. Всички помпи имат тип уплътнения, подходящи за техния размер, и външна тапа за пълнене с грес или пробка за проверка на маслото за лесна поддръжка. С много опции за свързване и размери, изпускателните връзки са регулируеми като посоката на потока се променя от 90 - 180 градуса. Помпите WEDA могат да се справят с дебит до 16 500 l/min, с номинална мощност до 54 kW, някои модели могат да пропускат твърди частици до 2” през помпата.

Топлофикация Русе АД се довери на Каммартон България за доставката на 2 броя дренажни помпи Atlas Copco модел WEDA D90L. Със своя максимален дебит от 420 m3/h помпата се оказа оптимално решение за работа в депо за неопасни отпадъци в ТЕЦ Русе - Изток.