Нови цветове за Morakniv Basic 511 (C) и 546 (S) за 2022

През последните години най-класическите ножове на MORAKNIV имат собствена серия. Това разбира се важи и за цветовете им.

Представяме Ви новите Morakniv Basic 511 (C) и Morakniv Basic 546 (S) Limited Edition 2022 в прашно синьо и графитено сиво.

Верните Ви приятели имат ергономични дръжки със здрав предпазител за пръстите, който оптимизира Вашата безопасност, както и позволява да стоят добре и стабилно в ръката Ви. Остриетата са различни, Morakniv Basic 511 (C) е изработен от висококачествена въглеродна стомана, докато Morakniv Basic 546 (S) е изработен от рециклирана шведска неръждаема стомана – и двете обичани от професионалисти и хоби майстори.

Въглеродната стомана на Morakniv Basic 511 (C) дава възможността за лесно заточване на ръба на ножа, така че да можете да го използвате отново и отново. Само не забравяйте, че влагата и корозивните среди ще повлияят на въглеродната стомана. Затова имайте навика да избърсвате и смазвате острието на ножа след употреба.

Моделът Morakniv Basic 546 (S), изработен от рециклирана шведска неръждаема стомана е предпочитан за работа на открито. Острието на ножа има перфектен баланс между дължина и ширина, което Ви дава по-добро изживяване. Неръждаемата стомана означава, че ножът ще запази остротата си по-дълго и следователно не изисква толкова много грижи и поддръжка.

Ножовете MORAKNIV винаги се изработват в малкото градче Mora, в собствената им фабрика в село Östnor, където се намира от векове. Така производителят има пълен контрол върху цялостното производство, тъй като там се изпълнява всяка стъпка от процеса.