Специализирани машини за набиване на мантинели от GAYK Baumaschinen GmbH

От началото на 2012 г. Каммартон България добави към богатото си портфолио машините на немската фирма GAYK Baumaschinen GmbH, повече от 20 години специализирана в производство на хидравлични машини за набиване на пилони, стълбове за мантинели, набиване на тръби и други стоманени профили.

Предлаганите машини намират приложение, както при монтажа на соларни паркове, така и в пътното строителство. Характеризират се с изчистен дизайн, висока надеждност и ниски експлоатационни разходи. Освен това са лесни за експлоатация, икономични и не поставят специални изисквания към работещите с тях. Предлагат се с различна дължина на мачтата, като максималната дължина за набиване е 6m. Броят на ударите е 1.000 n1/min, а скоростта - 0-250 /min. Оборудвани са с икономични двигатели Hatz и ударни чукове Atlas Copco.

С предлагането на набивачни хидравлични машини, фирма Каммартон България допълва гамата си от строителна и индустриална техника, като се стреми да задоволи още повече нарастващите нужди на своите клиенти.

Средата на месец февруари 2012г. първите две хидравлични машини за набиване на мантинели и пилони за соларни паркове на немската фирма GAYK Baumaschinen GmbH бяха доставени в България. Собственик на машините е разградската фирма МАТ ООД, дългогодишен клиент на Каммартон България. Машините са модел HRE1000 с двигател HATZ и хидравличен чук PB310 Atlas Copco. Двигателят е двуцилиндров, дизел, доказал вече своите качества в много други строителни машини. От тогава до сега фирмата е доставила общо 6 такива машини за нуждите на МАТ ООД, Разград и Хидроенергийна компания ООД, Благоевград.

След преминато обучение и специализация при производителя специалистите на Каммартон България осигурават изцяло качественото и навременно гаранционно сервизно обслужване на работещите от пристигането си в страната до сега машини.