Milwaukee Tool революционизира пазара

Milwaukee Electric Tool Corporation представя първите в света - захранвани от батерия и изцяло професионални - диамантено-пробивна машина, фугорез за рязане на армиран бетон, мощен къртач и осветителна кула.

Машините от новата и революционна серия MX Fuel™ на Milwaukee предлагат нулеви вредни емисии, не отделят изгорели газове, нямат стартов въжен механизъм и затруднения при стартиране, не се налага използването на смес от бензин / масло или поддръжка на двигателя, но осигуряват същата мощност като строителните машини с бензин и кабел, с по-малко тегло.

Всички машини от серията MX Fuel™ се захранват с една и съща батерия - „Max Fuel RedLithium” батерия. Тя е патентована с уникални функции като защита срещу повреда при падане, вибрации, вода и екстремни температури. Батерията е оборудвана с „RedLink” електроника, която позволява на батерията, машината и зарядното устройство да комуникират помежду си, за да създадат оптимална производителност и живот на батерията.

Milwaukee предлага две батерии с различен капацитет, подходящи за всички машини от серията. Най-голямата MXF XC406 е с капацитет 6.0 A/h и се зарежда напълно за 90 минути. По-малката батерия MXF CP203 има същите характеристики и може да бъде напълно заредена за 45 минути, с капацитет 3.0 A/h, както и с MXF C зарядно устройство.

Всички машини от серията MX Fuel™ са оборудвани с въглероден безчетков мотор „PowerState”, „RedLink Plus” електроника и RedLithium батерии. Също така са съвместими и със системата ONE-KEY.