Заваръчен ВИГ инвертор MATRIX X 220 AC/DC

MATRIX X 220 AC/DC е високоефективен монофазен инверторен токоизточник, от най-ново поколение.
Общи характеристики
MATRIX X 220 AC/DC е базиран на еволюционната IGBT инверторна технология. ВИГ токоизточника е с високочестотно запалване на дъгата. Снабден е с новия и опростен интерфейс X VISION, за пълен контрол и наблюдение на всички заваръчни параметри. Техните отлични характеристики, съчетани с високата технология на дигиталното управление, позволяват перфектна стабилност на заваръчната дъга, осигурявайки високопроизводително ВИГ заваряване в по-сложните индустриални приложения и поддръжка. Подходящ за ВИГ заваряване на всички метали, включително алуминий и неговите сплави. Постига и отлични резултати при РЕД заваряване с базични, рутилови и целулозни електроди.
Функция „Multi-coldTACK” – осигурява прецизно и безопасно точково заваряване, минимално количество вложена енергия чрез бързи, последователни, студени точкови заварки. Благодарения на функцията „Perfect-Point”, “coldTACK” се получава прецизно позициониране на точковите заварки.
Функция Running coldTACK (RCT) - позволява да се възползвате от всички предимства на coldTACK, като повтаряте единичната точка coldTACK по непрекъснат начин, за да постигнете студен и перфектен заваръчен шев. Използвайки TIG RCT, заваръчният шев е много по-студен в сравнение с този, постижим с Pulse TIG и представлява идеалното решение за заваряване на тънки материали с много нисък топлообмен. TIG RCT е процес с постоянен ток, който не се предлага при заваряване с променлив ток.

Предимства:
Минимален ток, при ВИГ DC от 1 A,при ВИГ АС от 3 А;
Интелигентно високочестотно (HF) запалване, за по-бърза и точна заваръчна дъга;
LIFT ARC CURRENT – възможност за настройка на пусковия ток в режим “Lift”;
Запаметяване на до 99 заваръчни параметри (JOBS);
BALANCE PLUS – регулиране на текущото време(T) и отделно на амплитудата му (А), докато е с положителна или отрицателна полярност. Перфектен контрол на дъгата и проникването и редуциране на страничните подрязвания.
Технически данни
ПараметърСтойност
Входящо напрежение 50/60 Hz230  V
Входна мощност @ I2 Max6.5  kVA
Предпазител16  A
Коефициент на мощността / cos ф0.99/0.99 
Степен на ефективност0.80 
Напрежение на празен ход85  V
Обхват на тока1-220  A
ПВ при (40°C) 60%180  A
ПВ при (40°C) 100%140  A
ПВ при (40°C) 30%220  A
СтандартиEN 60974-1 • EN 60974-3 • EN 60974-10 
Клас на защита23 S  IP
Клас на изолация
Размери530 x 215 x 410  mm
Тегло20  kg