Мултипроцесен инверторен токоизточник CEA CONVEX 405 PULSE

Мултипроцесен токоизточник със синергично цифрово управление и инверторна технология, интегрирани в здрава и функционална метална конструкция.
Общи характеристики
Технологично усъвършенствани, здрави и лесни за използване, те позволяват висококачествено заваряване в следните методи:
- МИГ/МАГ
- Импулсно МИГ/МАГ
- МИГ/МАГ с двоен пулс
- ВИГ в режим „Lift”

Машините от тази серия са с много лесни за регулиране параметри на заваряване, което ги прави подходящи за оператори с малък опит. След избиране на желаната програма, заваръчния контрол автоматично задава най-добрите параметри, въз основа на вида на материала, диаметъра на телта и използвания газ (ноу-хау, резултат от от 70-годишния опит на CEA). Тези токоизточници са най-добрият избор във всички индустриални области, за всички приложения, изискващи точност и повторяемост на резултатите при заваряване. Особено са подходящи при леки производствени работи и автосервизни дейности.

Предимства:
• Цифров контрол на заваръчните параметри със синергични криви, предварително зададени според използвания вид материал, газ и диаметър на телта.
• възможност за запаметяване на до 99 собствени програми
• Интелигентен бутон „PROGRAM” за бързо избиране на всяка програма
• Професионален четириролков телоподаващ механизъм, с голям диаметър на ролките, за прецизно и и постоянно придвижване на телта
• Ролки с два канала, за лесна смяна без инструменти
• Функция “Energy saving”, за задействане на охлаждащия вентилатор само, когато е необходимо
• възможност за частично или пълно заключване на оборудването чрез парола за достъп
• Намалена консумация на енергия.
• Автоматична диагностика за отстраняване на неизправностите.
• Здрава основна метална конструкция и защитен капак на телоподаващото устройство.
• Контрол на началото на шева и запълването на кратера

Вградени функции:
Функция „VISION.ARC“ – специална разработка на „CEA”, осигуряваща контрол на заваръчната дъга – къса, стабилна и прецизна, независимо от промяната на външните условия.
Функция VISION.PULSE – позволява импулсно заваряване с къса дъга, която постоянно се регулира чрез оптимизиране на резултатите от традиционното импулсно заваряване. Това позволява намаляване на голямото топловлагане, характерно за импулсното заваряване, редуциране на деформациите, подобрява стабилността на заваръчната вана и значително увеличаване на скоростта на заваряване.
Функция DUAL PULSED – Двоен пулс, който благоприятства по-нататъшното намаляване на топловлагането в обработвания материал, като намалява неговата деформация. Крайният резултат е първокласно качество и естетически издържан външен вид на шева. Двойният пулс е изключително полезен най-вече при заваряване на алуминий и неръждаема стомана.
Функция „WSC - WIRE START CONTROL“ – контрол при стартиране подаването на тел. Предотвратява залепването на телта към детайла или дюзата на горелката и винаги осигурява прецизна дъга с меко запалване.
Функция „BURN BACK CONTROL“в края на всеки заваръчен шев, при всякакви условия и метал, цифровото управление осигурява перфектно „отрязване“ на телта, като по този начин се избягва образуването на типичното заваръчно топче и така се осигурява най-добро последващо запалване на дъгата.
VRD функция – за намаляване на напрежението в отворена верига под 12V.
Пакет синергични програми: Fe – CrNi – AlMg - AlSi
Технически данни
ПараметърСтойност
Входящо напрежение 50/60 Hz400, 50/60  V
Входна мощност @ I2 Max23.7  kVA
Коефициент на мощността / cos ф0.86/0.99 
Степен на ефективност0.85 
Напрежение на празен ход63  V
Обхват на тока10-400  A
ПВ при (40°C) 100%300  A
ПВ при (40°C) 60%350  A
Клас на защита23 S  IP
Размери660 x 290 x 515  mm
Тегло43  kg

Свързани продукти