MIXIT 40-25 L F Смарт смесителен кръг

Grundfos MIXIT е цялостен смесителен кръг с вграден задвижващ механизъм, контролер и сензори, което прави проектирането, инсталирането и експлоатацията на смесителни кръгове проста и лесна задача.
Общи характеристики

Grundfos MIXIT е предназначен за отоплителни и охладителни системи. MIXIT се характеризира с контрол на температурата, настройки за специфични приложения, еко функции, както и достъп до решението за безплатен мониторинг Grundfos BuildingConnect.

Подходящ за:
Сградна климатизация
Сградно отопление

Grundfos MIXIT 40-25 L F
Минимален дебит - 1.3 m³/h
Максимален номинален дебит - 13.7 m³/h
Ориентация на шунта - left
Размер на връзката - DN 40

Grundfos MIXIT е предварително сглобен и напълно окомплектован, смесителен кръг с интегрирани функции за управление, предназначен за системи за отопление и охлаждане. MIXIT е подходящ основно за инсталации с три-пътни вентили в големи сгради, като например училища, без нужда от наблюдение и балансиране. Компактният дизайн осигурява максимално използване на пространството и подредена и компактна инсталация.
MIXIT има интегриран задвижващ механизъм и контролер и вградени сензори за дебит и температура. Благодарение на уникално проектирания клапан и измерванията на сензорите в реално време, MIXIT осигурява прецизен контрол на температурата на потока дори при малък дебит. Версиите на MIXIT с резбово присъединяване имат интегриран възвратен клапан, който може да бъде отстранен при нужда. За фланцовите версии, възвратните клапани се предлагат като аксесоар.
MIXIT се управлява чрез интуитивен оперативен панел и комуникира безжично с Grundfos GO Remote за лесна настройка и контрол. MIXIT може да се конфигурира чрез три I/O терминала и два релейни изхода.
Системата MIXIT може да работи като самостоятелен смесителен кръг в сгради, без нуждата от допълнително оборудване. Fieldbus (BACnet, Modbus или GENIbus) чрез Ethernet RJ45 и RS485 осигурява лесна интеграция към BMS, позволявайки на MIXIT да работи и като подсистема в по-големи сгради.
MIXIT предлага всички функции, необходими за адаптиране и персонализиране на смесителния кръг към Вашата система, включващи:

  • Температурен контрол
  • Външно редуциране на работната точка за отоплителни системи с радиатори
  • Защита от прегряване на системи с подово отопление
  • Предварително подгряване и защита от замръзване на серпентини в климатични системи
  • Режими на управление на помпата за всички приложения, свързани с отопление и охлаждане
  • Компенсация по външна температура Еко график и спиране при топло време
MIXIT DYNAMIC също така дава достъп до Grundfos BuildingConnect Free Monitoring, система за наблюдение в реално време с алармени и предупредителни известия.
MIXIT може да се комбинира с ъпгрейдите DYNAMIC и CONNECT.