® Каммартон България ЕООД достави на Трансремонтстрой новата релсопробивна машина на Rotabroach Великобритания - Rhino 4

Здрава и надеждна, машината Rhino 4 на Rotabroach е оборудвана с автономен четиритактов двигател Honda GXV57, който покрива най-строгите изисквания за шум и вредни емисии на Европейския съюз и CARB и е с международна сервизна поддръжка. Специално разработената конструкция осигурява изключително лесна и точна работа, благодарение на интегрирания автоматичен контрол на газта и ниското общо тегло на машината от 18.5 кг, една от най-леките релсопробивни машини в света. Ниските нива на вибрации от 3.8 m/s2, измерени в съответствие с ISO5349, и шум – 81 dB(A) позволяват на оператора по-продължителна работа с машината. Максималният капацитет на пробивния отвор е 36 mm в диаметър, а размерът на шпиндела - 19.05 (3/4"). Уникалният механизъм за пробиване на отвори намалява разхода на гориво, както и времето за пробиването до 20-30 секунди, като изисква същевременно по-малко мощност на двигателя. По този начин машините са по-икономични,а теглото е значително по-малко.

Машините Rhino 4 се произвеждат в Шефилд, Великобритания и са сертифицирани от най – големите железопътни структури в Европа – Network Rail, Великобритания; SNCF, Франция; LUL, Великобритания.

Rotabroach UK е производител на електромагнитни пробивни машини с иновативен дизайн, боркорони и аксесоари за тях с уникална геометрия. Акредитиран е за съвместимост със системата на международни стандарти за качество ISO9001, който гарантира надеждността на компонентите и машинните части - Rotabroach има разширена програма за качество, използваща най-съвременните технологии и оборудване за тестване, за да се осигури най-висок стандарт преди изпращането. Високото качество на продуктите с гарантираната ефективност и прецизност на пробиване, надеждност, дълготрайност и ниско тегло през последните 40 години е направило Rotabroach световен лидер.