® Първата помпа Grundfos от новото поколение CR е пусната в експлоатация от Каммартон България

Инженерният екип на отдел „Помпи и помпени системи“ и регионален офис Сливен на Каммартон България доставиха и пуснаха в експлоатация първата помпа Grundfos от новото поколение CR в серията с висок дебит, за България. Машина Grundfos CRE 95-2-2 отговаря на специфичните изисквания на фирмата „Ретал Балкан“ ЕООД – гр. Сливен, която е част от световен лидер в производството на ПЕТ преформи, използващи се за изработката на пластмасови бутилки за вода, безалкохолни напитки и бира.

Компанията е част от групата „РЕТАЛ ИНДЪСТРИЙЗ“, която разполага с общо 25 производствени обекта в 12 държави и обхваща повече от 60 страни в Европа, Азия и Америка.

Дружеството е сертифицирано от Lloyd’s Register Quality Assurance по стандартите за качество: ISO 14001:2015 Система за управление на околната среда, ISO 22000:2018 Система за управление на безопасността на храните, ISO 9001:2015 Система за управление на качеството, което поставя изискванията към оборудването, с което работи, на по-високо ниво. За това и Каммартон България е избрана за закупуване на нова помпена система. Grundfos CRE 95-2-2 помпата, вече част от производствения цикъл, е версия със специален вграден честотен конвертор, с управление чрез сигнал от сензор за налягане към честотния преобразовател.

Новото поколение помпи Grundfos CR са по-ефективни, по-надеждни, по-здрави от своите предшественици чрез използване на най-съвременна технология в симулация - дизайн, материали, тестване, производство, предсказуем мониторинг, което позволява решаване на най-специфични клиентски задачи. Притежават нов оптимизиран хидравличен дизайн, осигуряващ икономичност, но и енергийна ефективност. Инсталирането е много по-лесно и по-евтино от другите помпи, добавени са още повече опции към иновативната модулна програма на помпите Grundfos.

Каммартон България е златен оторизиран сервизен център на GRUNDFOS. Освен надежден сервиз, включващ поддръжка, ремонт, оптимизация и подмяна, Каммартон България предлага и компетентно изготвяне на персонализирани решения за индивидуални ситуации.