Системи за пречистване и стерилизация на въздуха VisionAir Blue Line Microbe Free

Системи, производство на нидерландската фирма Euromate, за пречистване и стерилизация на въздуха в закрити помещения.
Общи характеристики

В повечето случаи не се обръща достатъчно внимание на замърсеността на обкръжаващия ни въздух. Много от частиците в него са невидими за невъоръженото ни око, но те се много вредни и опасни за нашето здраве. Частици с големина ≤ 0.01 микрона проникват много бързо през алвеолите на белите дробове в кръвоносната система на човек. Все по-често се сблъскваме с така наречения „синдром на офиса“, изразяващ се в главоболие и респираторни проблеми, причинен от нездравословни и стресови фактори на работната среда като лошата вентилация.

VisionAir Blue Line Microbe Free са системи за пречистване и стерилизация на въздуха в закрити помещения, производство на нидерландската фирма Euromate.

- Пречистване на въздуха над 99.9 %
- Капацитет на VisionAir Blue Line 1 Microbe Free – за помещения до 65 m2
- Капацитет на VisionAir Blue Line 2 Microbe Free – за помещения до 130 m2

Технически характеристики

  • OLED дисплей – възможност за дистанционно програмиране
  • PIR сензор – детектор за движение. Автоматичен старт – стоп при засичане на движение в помещението чрез инфрачервен датчик.
  • Таймер – възможност за препрограмиране на скоростта на вентилатора и време за работа – намаляване на нивото на шума и консумираната електроенергия.
  • UV Blue Line Microbe Free – специално изпълнение за болници, зъболекарски кабинети, дневни центрове, хранително-вкусовата промишленост. Позволява стерилизация на въздуха.  С помощта на вградените UV–С лампи се унищожават гъбични спори, вируси и бактерии.

Всички филтри от серията Vision Air Blue Line отговарят на стандарт ISO 16890.

При нормални експлоатационни условия – 8 часа / 5 дни седмично, се препоръчва подмяна на филтърните елементи на всеки 6 месеца.
Животът на UV лампите е 12 – 18 месеца!

VisionAir Blue Line MicrobeFree е уникална система, която почиства въздуха в помещенията на три етапа:

Фаза 1: Пред-филтърът Blue Line улавя по-големите частици прах и други замърсители като парчета метал, порцелан и др.

Фаза 2: Филтърът HM Blue Line премахва замърсяването на въздуха до най-малките частици като фин прах. Частиците се улавят от HEPA (High Efficiency Particulate Air) филтър.

Фаза 3: AC ( от активен въглен) нагънат филтър елиминира миризмите. В допълнение, той също така намалява всички видове дим и пари.
Накрая, филтърът Silver Ion и UV-C светлината са добавени за унищожаване на бактерии и вируси (включително COVID-19, доказан от TNO и VTT). Сребърните йони, излъчени от този филтър, убиват бактериите и контролират растежа на други микроби. UV-C светлина: лъчението изкривява ДНК структурата на вирусите, бактериите и други микроорганизми, така че вече не може да се репликират.

Аерозолите ще се филтрират във всяка фаза в зависимост от размера.